In de haven van Nicosia…

Het was een spannende avond voor de Bossche Basketbal fans, zelden zal er vaker op “vernieuwen” zijn gedrukt dan op woensdagavond. Rekenen, rekenen en nog eens rekenen was het. 6 wedstrijden moesten er nog gespeeld worden en wilde New Heroes het hoofdtoernooi halen dan moest het bij de beste 3 verliezers zitten. En na uren spanning en zweten lijkt dat gelukt te zijn!

Beste verliezers:
1. Rilski – 4
2. Dnipro – 7
3. New Heroes -8 (144 Gescoord)
4. Keravnos – 8 (128 Gescoord)

Als je dacht dat het niet spannender kon, kwam ineens ook nog het aantal gescoorde punten om de hoek kijken. Doordat Keravnos het verschil ook op -8 wist te krijgen komt het aan op het aantal gescoorde punten over twee wedstrijden en daar staat New Heroes dan weer op +14. Snapt u het nog?

Dat het verschil -8 is en niet -6 mogen we misschien wel danken aan Dmytro Skapintsev van Cherkaski Mavpy. De Oekraïense center scoorde in de havenstad Nicosia met nog 5 seconden een lay-up na een aanvallende rebound waardoor de stand 64 – 61 werd en het onderlinge verschil -8 en niet -6.