Stefan mist oranje

Een vervelende beenblessure hield Stefan Wessels, de captain van New Heroes, aan de kant tijdens het David toernooi in Meppel afgelopen weekeinde. Een toernooi waarin de finale tegen Landstede met 77-87 werd verloren. Zaterdag wist New Heroes na een winst van maar liefs 48-129 op de Red Giants zich te plaatsen voor die finale.

In die finale keerde Jessey Voorn na de thee niet terug op het veld. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden omdat hij last kreeg van zijn been. Deze klacht lijkt geen roet in het eten te gooien voor de start van het seizoen.

Ook Maarten Bouwknecht speelde op dit toernooi niet mee. Zijn gebroken duim, die hij deze zomer tijdens een 3×3 wedstrijd op liep, is nog niet voldoende genezen.

Stefan zal naar verwachting een paar weken niet mee kunnen spelen nu hij bij de training zijn blessure aan het linker bovenbeen op liep. Hij mist in ieder geval de wedstrijden van het Nederlandse team op 14 september in Almere tegen Hongarije.
Het zal nog spannend worden of Stefan en Maarten de eerste Europese wedstrijd op 3 oktober tegen Balkan Basketball mee kunnen spelen.