Ivica Skelin is de nieuwe coach

New Heroes heeft een opvolger gevonden voor de zo plotseling vertrokken Silvano Poropat. In een zeer korte periode is het management van New Heroes er in geslaagd om een coach van naam aan de club te binden. Het is geen onbekende in het Nederlandse basketball; Ivica Skelin heeft een contract getekend om het komende seizoen de hoofdcoach van New Heroes te zijn.

Van 2012 tot en met 2015 bekleedde hij deze functie bij het Groningse Donar. Daar stond hij met een kampioenschap, 2 NBB bekers en een supercup aan de bakermat van de wederopstanding van Donar. Niet voor niets werd hij in 2014 en 2015 verkozen tot coach van het jaar en spreken de Groningers nog steeds met respect over deze coach.

De 45 jarige Kroaat heeft een uitgebreide ervaring en vele clubs gecoacht. Na Donar vertrok hij naar KK Split om daar hoofdcoach te worden, een functie die hij vanaf 2017 combineerde met het coachen van het Nationale team van Kroatië. Het afgelopen seizoen ervoer hij ook als een tropenjaar en hij dacht er over om een sabbatical jaar te nemen.

Het sabbatical jaar gaat niet door. In Den Bosch zal Ivica een team moeten smeden van de spelers die nu onder contract van New Heroes staan. Saillant detail daarbij is dat twee bepalende samenstellers van deze spelersgroep niet meer in Bossche dienst zijn. Mede eigenaar van de club Jos Fredriks legde zijn functie neer en een paar dagen later leverde de coach Silvano Poropat zijn contract in.

Als vervanger van Silvano Poropat zongen de namen van onder andere Toon van Helfteren, Arik Shivek en Iviva Skelin in het rond. Die laatste mag proberen om de torenhoge ambities en verwachtingen van New Heroes waar te maken. Met Ivica Skelin haalt New Heroes een coach binnen die veel ervaring heeft opgedaan. Op zijn 16e begon hij al al assistant coach bij zijn team in Kroatië. Via een aantal clubs in België kwam hij naar Donar in de Nederlandse competitie. Na drie jaar in Split te hebben gecoacht is hij weer terug op de Nederlandse velden, deze keer in dienst van New Heroes.