Ook Poropat weg

Na het vertrek van Jos Frederiks vertrekt ook coach Silvano Poropat uit de Maaspoort. New Heroes heeft daarover onderstaand bericht naar buiten gebracht

Silvano Poropat en New Heroes Basketball hebben besloten hun samenwerking per direct te ontbinden. Intensieve gesprekken de afgelopen dagen tussen coach en club hebben verduidelijkt dat er onvoldoende basis is samen op topniveau te presteren. Vanochtend is het team geïnformeerd en heeft assistent-coach Jeroen van Vugt de eerste training geleid.

Bob van Oosterhout licht het nieuws toe: “Na het sportief stroeve slot van afgelopen seizoen vonden pittige, maar constructieve evaluatiegesprekken plaats. We waren er beide van overtuigd dat er een basis lag voor een succesvol seizoen. De zomerperiode wees echter uit dat er verschillen van inzicht bleven, die het gezamenlijk presteren op topniveau belemmeren. Er is geen sprake van animositeit of negativiteit; we kunnen nog prima door één deur. Maar in dit geval geldt ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’. Daarom voelen we liever nu direct de ‘pijn’ dan dat het alsnog een slepend verhaal wordt. De club presenteert op de kortst mogelijke termijn een adequate vervanger voor Silvano.”