Jos stopt bij New Heroes

Jos Frederiks, de technische man achter New Heroes maar ook medeeigenaar van de club, heeft aangekondigd zijn functie bij New Heroes neer te leggen. Jos neemt wat meer afstand van het basketball om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin en Createment, het bedrijf waar hij mede eigenaar van is en wat door de groei steeds meer tijd van Jos vraagt.

Jos geeft aan dat hij New Heroes met een gerust hart kan uitstappen omdat er nu een stabiele organisatie staat die ook sportief aan de weg timmert.

Jos begon zijn loopbaan als speler van Den Bosch in 1993. In 1997 vertrok hij naar Weert om in 2005 met Eiffeltowers Nijmegen mee naar Den Bosch te komen waardoor de Maaspoort weer zijn thuisbasis werd.

Jos won 5 keer het kampioenschap. Vier keer met Den Bosch en één keer met Eiffeltowers toen die nog in Nijmegen speelden. Hij kon in zijn loopbaan zich tot drie keer toe als bekerwinnaar laten huldigen, twee keer in Den Bosch en één keer in Nijmegen.

In het seizoen 2008-2009 raakte Jos geblesseerd en kort daarna besloot hij een punt te zetten achter zijn loopbaan als speler.

Jos kwam aan de leiding van Eiffeltowers op het moment dat de club in grote financiële problemen zat. Jos saneerde, reorganiseerde de club. Door de komst van SPM als hoofdsponsor in 2013 kon Den Bosch als SPM Shoeters door. Jos deed in 2014 een stapje terug omdat hij bij SPM als directielid toe trad. Een jaar later in 2015 werd SPM Shoeters kampioen van Nederland. Tot nu toe is dat het laatste Bossche kampioenschap.

De geschiedenis herhaalde zich want aan het einde van het sponsor termijn van SPM in 2016 bleek de club er wederom financieel zeer slecht voor te staan. Wederom was Jos, dit keer samen met Bob van Oosterhout de redder voor het Bossche professionele basketball. De club werd over genomen, de schulden gesaneerd en werd een BV. New Heroes werd de hoofdsponsor tot en met het komende seizoen. Mede dankzij Jos leeft basketball nog steeds in Den Bosch.