Connect with us

New Heroes

New Heroes compleet

Met de komst van Payton Henson is er voor New Heroes een einde gekomen aan de jaarlijkse stoelendans en is de selectie voor het seizoen 2018 – 2019 compleet. De coaching staff blijft met de hoofdcoach Silvano Poropat en zijn assistent Jeroen van Vugt gelijk aan vorig seizoen.

Het komende seizoen gaat een op vele plaatsen aangepast New Heroes niet alleen in de DBL of de beker maar ook Europees de strijd aan. Niet alleen vertrokken Pim de Vries en Kevin Bleeker en drie van de vier Amerikanen. Eind vorig jaar maakte Kees Akerboom Jr bekend dat hij ging stoppen met zijn actieve basketball carrière. Het is bijna niet voor te stellen dat na 14 Bossche seizoenen in een 16 jaar verblijf in de DBL er volgend seizoen geen Akerboom meer op het wedstrijdformulier staat.

De Nieuwe Nederlandse schutter van New Heroes is de van ZZ Leiden overgekomen Jessey Voorn. Een speler die al langer op het Bossche verlanglijstje stond. Hij zal in ieder geval de komende twee jaar de Bossche kleuren verdedigen.

De andere “nieuwe” Nederlandse spelers zijn vooral producten van de eigen Bossche jeugdopleiding.

Roel Aarts  heeft na zijn opleiding in Den Bosch eerst nog bij BAL zijn skills verder ontwikkeld om komend seizoen weer op de Bossche thuisbasis terug te komen.

Norbert Thelissen komt samen met de vorig jaar door New Heroes gecontracteerde Stan van den Elzen rechtstreeks van de Bossche Basketball Academy. Bovendien zijn die laatste twee de kersverse Europese B kampioenen U18.

Eigenlijk hebben we daarmee nog niet alle nieuwe Nederlandse spelers in de selectie van New Heroes gehad. Ook Devon van Oostrum heeft naast zijn Britse ook een Nederlands paspoort en kan als Nederlander aan het team worden toegevoegd.

Dat geeft ruimte voor 4 spelers van buiten de EU. Als eerste werd de in Duitsland spelende Jonathon Williams aangekondigd.

Afgelopen week konden de laatste twee Amerikaanse spelers worden aangekondigd. De in Estland spelende Steven Cook en de enige rookie Payton Henson.

De vierde Amerikaan in Bossche dienst liet vorig jaar ook al zijn atletische kunsten in de Maaspoort zien. Keshun sherrill tekende voor nog een jaar bij New Heroes.

De andere spelers van de vaste kern die vorig jaar ook al in de Maaspoort te zien waren zijn de aanvoerder en o zo belangrijke speler in het team; Stefan Wessels.

De guard die onfortuinlijk zijn duim heeft gebroken bij het 3×3 basketball; Maarten Bouwknecht.

En onze grote man onder de borden Nick Oudendag.

Hiermee gaat New Heroes volgend seizoen strijden voor de winst in binnen en buitenland. Ik ben er bij en jij?

 

Heya Den Bosch