Henson enige U.S.A. rookie dit seizoen

De 23 jarige Payton Henson is dit seizoen de enige Amerikaanse speler bij New Heroes die komend seizoen zijn eerste jaar als professional zal spelen. De andere Amerikaanse spelers hebben allemaal al één of meerdere jaren ervaring met het spelen in Europa.

Payton Henson is een 2.03 meter grote forward geboren in Siloam Springs, Arkansas, begon zijn carrière bij Tulane voordat hij na twee seizoenen in 2015 overstapte naar de University of Vermont.
Afgelopen seizoen speelde hij in 34 wedstrijden en scoorde gemiddeld 12,3 punten. Met gemiddeld 5,5 rebounds per wedstrijd ging hij binnen het team aan kop. Hij realiseerde een double double bij UMBC met 16 punten en 14 rebounds, kwam 22 keer in de dubbele cijfers en zijn hoogste score in één wedstrijd was 21 punten. Met 36 driepunters stond hij op de derde plaats binnen het team. ZIjn totale carrière score van 2,239 punten is de hoogste in de geschiedenis van de school.