Klein tegen groot; de David Cup

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal New Heroes meedoen aan de Klaverblad David cup. Het idee achter dit toernooi tussen David en Goliath is, dat het kleine Red Giants uit Meppel (David) het op gaat nemen tegen Nederlandse  topclubs (Goliath). Vorig seizoen ging Landstede Zwolle er met de cup vandoor. Voor New Heroes wordt dit het debuut op dit toernooi.

Zo klein is Meppel op basketbal gebied niet. Red Giants was  eind jaren 80 nog een geduchte tegenstander waar het, met de meer dan fanatieke fans in de sporthal het Vledder, behoorlijk kon spoken. In 1996 viel door financiële problemen het doek voor topbasketball in Meppel en ging de licentie over naar The Hammers in Zwolle, het huidige Landstede. Red Giants moest van onderaf weer met opbouwen beginnen en na vijf kampioenschappen op rij werd de promotiedivisie bereikt.

In 2005 volgde weer een financiële tegenslag waardoor Red Giants weer terug ging naar de eerste klasse. Inmiddels is Red Giants terug in de promotie divisie en werden ze daar vorig seizoen kampioen na een overwinning in de finale op Binnenland uit Barendrecht.

Red Giants daagt drie eredivisieclubs uit in de strijd om de David Cup. Als eerste zullen ze het op 8 september tegen onze New Heroes opnemen. Na die wedstrijd strijden die avond Landstede Zwolle en Apollo Amsterdam om  de tweede finaleplaats. Die finale en de troostfinale worden een dag later op 9 september gespeeld.

Het programma ziet er dan als volgt uit:

ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018

1e halve finale – 19:00 uur – Red Giants – New Heroes

2e halve finale – 21:00 uur – Landstede – Apollo

ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Troostfinale – 14:00 uur

Finale Klaverblad David Cup 2018 – 16:00 uur

De sporthal Het Vledder is helaas verleden tijd. De wedstrijden worden nu gespeeld in sporthal Ezinge, Ezingeweg 58, 7943 AZ Meppel