Sam Jones geëerd met banner

Sam Jones is in Nederland, ondermeer om in Wijchen tussen 6 en 9 augustus de “Sam Jones Basketball academy” te leiden . Natuurlijk mocht een bezoek aan de Maaspoort niet ontbreken.

De voormalig speler en coach van Tulip, Eiffeltowers en SPM Shoeters werk nu in Amerika als assistent-coach bij de Canton Charge, het NBA Development League team van de Cleveland Cavaliers. Dat zorgde er onder andere voor dat Sam in de play off finale van de NBA on the road was met het team van sterspeler Lebron James.
Als speler kwam Sam “snoop”Jones III in 2002 via het Belgische Gent en Polen naar Den Bosch. In 2006 en 2007 wist hij als speler van dit grootse team het kampioenschap voor Den Bosch te winnen.

Na eerst als assistent coach van Raoul Korner te hebben gefunctioneerd was Sam Jones vanaf 2013 tot en met 2016 hoofdcoach van Den Bosch en wist in 2015 als coach het kampioenschap naar Den Bosch te halen. Sinds maart 2013 was hij assistent van Toon van Helfteren bij de Orange Lions. Sam kwam als guard 25 keer uit voor het Nederlands team.

Terug naar zijn bezoek in de Maaspoort deze week. Daar wachtte hem een verrassing. De medeeigenaar van New Heroes basketbal, Bob van Oosterhout onthulde daar aan een zichtbaar geëmotioneerde Sam Jones zijn eigen banner. Op die wijze is Sam iedere thuiswedstrijd in de Maaspoort te zien tussen al die andere coryfeeën die gezamenlijk de geschiedenis van het Bossche professionele basketbal vormen.