Titans

Een middag terug in Madrid

Het was voor vele Bossche basketbal supporters een onvergetelijke dag, 5 december 2006. Niet door de ruime nederlaag in een lege stierenvecht arena, maar vooral door de mooie gebeurtenissen eerder die dag.

Er waren die dinsdag vele Bossche fans in de Spaanse hoofdstad. Want het was stiekem toch wel lang geleden dat er in Madrid een officiële wedstrijd tegen Real Madrid op het programma stond.

Vele hadden er een lang weekend van gemaakt, maar sommige kwamen die ochtend pas aan en vlogen de ochtend erna (zonder overnachting) terug. Deze fans wisten echter niet, behalve dan van hun eigen reisgezelschap dat er nog zoveel fans rondliepen in Madrid.

Nadat twee kleine groepjes elkaar op maandagavond voor de wedstrijd tegen kwamen in een dan nog rustige Ierse pub nabij het Plaza Mayor bedachten zij weet je wat, misschien zijn er nog meer fans in Madrid en laten we morgen hier voor de wedstrijd afspreken een biertje te doen met z’n allen. Een oproep werd gedaan op internet en ach wie weet dachten ze, komt er nog iemand aanwaaien morgen.

Wat er de middag erna gebeurde zullen de aanwezige niet snel vergeten. Er bleken stiekem toch wel heel veel fans te zijn afgereisd naar Spanje en de Ierse Pub “Moors” zag volledig rood en was gevuld met heel veel Bosschenaren. Iedereen was verrast en nieuwe vriendschappen werden gesloten.

Het was echter maar gewoon dinsdagmiddag en de barman had gerekend op zijn standaard publiek van twee kranten lezende en koffie drinkende Spaanse heren op leeftijd. De paniek sloeg dan ook toe en er werd snel extra personeel opgetrommeld en nee de barman wist echt niet wie André Hazes was. De middag werd overgetelijk en de wedstrijd was er een om snel te vergeten helaas.

De jaren erna zijn waarschijnlijk de Spaanse heren op leeftijd helaas het enige publiek van de pub geweest want gisteren stond er weer een Bossche fan voor de pub, terugdenkend aan deze mooie middag.

Nu in een grijs shirt en kijkend naar… een restaurant. De mooie Ierse pub met te lage krukjes is helaas niet meer…

Dit jaar start er echter een nieuw Europees avontuur en wie weet vinden we een nieuwe stad, een nieuwe pub en hebben we weer een rood shirt aan.

Europese bekertoernooi om de ULEB-cup (groep D) met een zege na verlenging: 84-77.
De Spanjaarden zegevierden voor eigen publiek met 84-61. Halverwege stonden ze al met zeventien punten voor: 43-26