Nederlandse Brit voor New Heroes

Devon van Oostrum heeft een contract getekend bij New Heroes. Devon van Oostrum is op 24 Januari 1993 In Groningen geboren Brits-Nederlandse guard. Hij heeft als laatste gespeeld voor MZT Skopje in de ABA league van Macedonië. Daarnaast is Devon ook international voor het Britse team.

Devon is een erg getalenteerde, 1,93 grote guard. Hij weet op het veld de juiste beslissingen te nemen en heeft een goed spelinzicht. Door zijn lengte en atletisch vermogen kan hij erg sterk naar de ring gaan. Hij schiet net goed genoeg om gevaarlijk te zijn wanneer hij vrij gelaten wordt.

Na het afronden van zijn opleiding op Silverdale School in Sheffield, starte Devon van Oostrum zijn basketball carrière in 2008 bij het Britse Sheffield Sharks. In mei 2009 ging Devon naar het Spaanse ACB team Caja Laboral, nadat hij voor verschillende Spaanse clubs in het veld heeft gestaan keerde hij in 2015 terug in England om voor Leeds te spelen.
In het seizoen 2015 – 2016 was hij een van de starting five van het Griekse Sefa Arkadikos wat uit kwam in de A1 divisie. Ook het jaar daarna maakt hij deel uit van de starting five van de Griekse A1 club ASA Koroivos Amaliadas. In januari van 2017 vertrok hij uit Griekenland om in diezelfde maand nog voor MZT Skopje te gaan spelen waar ook Charlon Kloof op dat moment speelde. In februari gingen de speler en MZT al weer uit elkaar omdat Devon zijn kruisbanden in zijn knie scheurde in de semifinale van de Macadonië cup. Door deze blessure kon hij geruime tijd niet spelen. Het lijkt er nu op dat hij zijn professionele carriere weer wil gaan oppakken.

Van Oostrum’s internationale debuut was voor Engeland in de 2008 tijdens het Europese toernooi voor Under-16 European. Hij maakte zijn debuut voor het Britse senior team in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada. In 2011 speelde hij voor Groot-Brittannië bij de EuroBasket-finale in Litouwen en werd hij de best opkomende speler in het Britse Basketball genoemd. Hij miste helaas de Olympische Zomerspelen van 2012. Hij speelde wel mee op EuroBasket 2013 in Slovenië en tijdens de EuroBasket 2015 kwalificatiereeks voor Groot Brittannië.
Devon is de zoon van Duco van Oostrum, die in een ver verleden nog bij de voorloper van Aris Leeuwarden heeft gespeeld. De oudere broer van Devon, Nigel van Oostrum speelt al sinds 2014 in de DBL. Na Den Helder en Aris begint hij na de zomerstop aan zijn derde seizoen bij Landstede Zwolle.