Eerste Amerikaan 2018-2019

De nieuwste aanwinst voor New Heroes is de 28 jarige Jonathon Williams. De 1.98 meter grote (power)forward speelde vorig seizoen voor de Hamburg Towers in de Duitse Pro A divisie. In dat seizoen scoorde hij gemiddeld 16,4 per wedstrijd.

2017-2018 was voor hem het tweede Hamburgse dienstverband. De eerste periode dat Jonathon in Hamburg speelde was in het seizoen 2015-2016. Tussen de twee Hamburgse dienstverbanden in  speelde hij voor de Duitse VfL Kirchheim. Zijn eerste Europese contract tekende hij in 2014 voor de Duitse derde divisie club SC Itzehoe.  Voor zijn overstap naar Europa,  In zijn eerste jaar na zijn college periode, hield een schouderblessure Jonathon aan de kant.

Williams groeide op in Richmond, Californië en speelde tussen 2009 en 2011 in het City College van San Francisco.  Daar had zijn vader, Dennis, ook basketball gespeeld.  Van 2011 tot 2013 was Williams een van de topspelers op het Wagner College in de staat New York. In de 57 wedstrijden voor dat team scoorde hij gemiddeld 14,5 punten en 5,6 rebounds per wedstrijd.

Met Jonathon haalt New Heroes een fysiek sterke speler in huis. “We willen graag een team met meer ervaren Amerikanen” zegt teameigenaar Bob van Oosterhout. “Het spel mag best wat fysieker en wat minder lief” aldus Bob. Jonathon lijkt precies aan die wensen te voldoen.

De selectie voor 2018-2019 bestaat tot nu toe uit Stefan Wessels, Maarten Bouknecht, Nick Oudendag, Stan van den Elzen, Roel Aarts en Jonathon Williams.