Titans

FIBA Europe cup

Komend seizoen zal New Heroes uitkomen in de FIBA Europe Cup. Het wordt dan het vierde seizoen van deze Europese professionele basketbalcompetitie voor clubs. Deze competitie wordt na de EuroLeague Men en de EuroCup Men (beide onder de vlag van ULEB) en Basketball Champions League, als vierde Europese competitie beschouwd. De competitie zal in september van dit jaar beginnen en de finale zal eind april of begin mei gespeeld worden.Vorig jaar was Donar ook deelnemer aan deze competitie.

Aan de FIBA Europe Cup doen 32 teams mee. Deze teams worden verdeeld in acht poules. Hierin spelen alle teams een uit- en thuiswedstijd. De eerste twee teams van elke poule stromen door naar de tweede ronde. In de tweede ronde zijn er vier poules van vier teams. In deze ronde spelen alle teams een uit- en thuiswestrijd. De eerste twee teams van elke poule samen met acht teams uit de Basketball Champions League stromen door naar de 1/8 finale. Vanaf de 1/8 finale is het knock-out systeem met een uit- en thuiswedstrijd. Dit systeem gaat door tot en met de finale.

New Heroes heeft zich inmiddels voor deze FIBA Europe Cup ingeschreven De volgende 11 teams zijn eveneens bevestigd als deelnemers. De ronde waarin de teams binnenkomen is nog niet bekend. Het zijn dus allemaal potentiële tegenstanders van New Heroes. Je kan je dus alvast verheugen op een treffen tussen New Heroes en een aantal van de clubs in het lijstje. Tussen haakjes staat de positie waarop de clubs het vorig seizoen in eigen competitie, inclusief play-offs, eindigde.Wij zullen je regelmatig op de hoogte houden van nieuwe teams die zich inschrijven.

België
België Spirou Charleroi (3de)
België Belfius Mons-Hainaut (5e)

Italië