We gaan Europa in!

We hebben er een paar jaar op moeten wachten maar komend seizoen is het zover, New Heroes gaat Europa in! Er gaat gespeeld worden in de FIBA Europe Cup. “Europees spelen hoort bij Den Bosch” zegt clubeigenaar Bob van Oosterhout.

Om daar meteen aan toe te voegen dat het ook erg duur is; “wij begroten deelname aan een Europees toernooi op ongeveer een ton. Het is heel lastig in te schatten wat het gaat kosten. Speel je tegen Leuven Bears dan pak je de bus maar voor hetzelfde geld, of eigenlijk veel meer geld, speel je ergens achter in Rusland met drie vluchten en ingewikkelde reisschema´s”. Gelukkig is New Heroes inmiddels zo gezond dat, met behulp van de sponsor Otto workforce, het Europese avontuur kan beginnen. Aan de seizoen kaart houders wordt een bijdrage gevraagd in de vorm van een passe-partout voor de Europese wedstrijden.

Er zal eerst een voorronde gespeeld worden om proberen door te dringen in de groepsfase. Dat beloofd weer spannende avonden top basketball in een goed gevulde Maaspoort. Daar wil je als Bossche fan bij zijn!

In het seizoen 2014/15 speelde Den Bosch onder de naam SPM Shoeters  voor het laatst in de EuroChallenge. Ten koste van de Duitse subtopper Ratiopharm Ulm kwam het team door de groepsfase heen. In de Top 16 werden we vierde en laatste in de groep.

Europese wedstrijden zijn van oudsher al erg populair in Den Bosch. De sfeer van een Europees treffen is anders dan bij een competitiewedstrijd. Ook het niveau waarop gespeeld wordt ligt veelal  hoger dan in de DBL waardoor ons team beter gaat spelen.  Bovendien staan deze wedstrijden vaak bol van de spanning.

Ondanks de kosten is het voor een club aantrekkelijk om Europees te spelen. Niet alleen is het Bossche publiek er gek op en zit de Maaspoort bij een Europees treffen altijd goed vol, de betere spelers willen vaak alleen naar club gaan wanneer daar ook Europees gespeeld wordt. Daar kunnen ze zich dan internationaal in de kijker spelen om een volgende stap in hun carrière te maken.