Bossche speler voor New Heroes

Zijn naam ging rond op de social media en ook verscheen een artikeltje al eerder in de krant.  Pas nu er echt getekend is is het officieel bekend en kunnen wij het ook publiceren; Roel Aarts komt naar New Heroes . Met de 24 jarige speler van BAL versterkt New Heroes zich voor twee jaar met een speler die is geboren in Den Bosch.

Vanaf zijn 7e jaar speelt Roel baketball en heeft hij gespeeld voor Springfield, Black Eagles, U12 t/m U18 en vanaf 2011 voor Eiffel Towers, U20. Vanaf 2013 speelde Roel in Weert om komend seizoen weer in Den Bosch zijn skills te laten zien.

Roel komt uit een echte basketball familie. Zijn vader, onze huisfotograaf, Christiaan Aarts heeft nog een jaar bij EBBC Den Bosch gespeeld. Maar ook zijn moeder, broer en zus zijn allemaal met het basketball virus besmet.

Roel is op 19-08-1993 geboren en is een 2.05 grote center / power forward. Met gemiddeld 8.13 rebounds per wedstrijd was Roel afgelopen jaar de toprebounder in de Dutch Basketball league. Nick Oudendag eindigde met gemiddeld 7,78 rebounds op een redelijke afstand op de tweede plaats in dit klassement. Hij is erg blij met zijn terugkeer in Den Bosch: ,,Prachtig dat ik nu weer voor een van de beste clubs van Nederland mag gaan spelen.”

Daarnaast scoorde hij afgelopen seizoen gemiddeld 10,5 punten tegen 45,7%. Roel is na Jessey Voorn de tweede nieuwe speler die New Heroes voor komend seizoen heeft aangetrokken. Van de selectie van vorig jaar hebben Stefan Wessels, Maarten Bouknecht, Nick Oudendag en Stan van den Elzen nog een doorlopend contract.