Afscheid Sander van der Holst

New Heroes en Sander van der Holst hebben afscheid van elkaar genomen. De oud speler van Den Bosch had zich via de jeugdopleidingen, assistent coach van Sam Jones opgewerkt tot hoofdcoach van Den Bosch. In een voor het Bossche basketball moeilijke tijd nam Sander het stokje van hoofdcoach in 2016 over terwijl de club technisch failliet was. Het gevolg was dat hij het seizoen met een selectie met veel jeugdspelers moest starten

Na de overname van de club door Jos Fredriks en Bob van Oosterhout en de komst van de hoofdsponsor New Heroes kwam er gaandeweg dat seizoen alsnog Amerikaanse versterking. Ondanks deze versterkingen bracht het seizoen niet wat er van verwacht werd. Ook de verstandhouding en hiërarchie in de spelersgroep zou niet zijn geweest  zoals het gewenst was.

Na een vervelende rechtsgang waarin Sander de functie als hoofdcoach opeiste werd Sander in 2017 hoofd jeugdoppleidingen in Den Bosch en nam Silvano Poropat de functie van hoofdcoach over.

Naast zijn werkzaakheden voor het Bossche basketball werd Sander na het vertrek van Sam Jones assistenscoach van het Nederlandse team. Deze zomer probeert Sander samen met de hoofdcoach Toon van Helfteren the Orange Lions naar de volgende ronde voor het WK te loodsen.