Titans

Titans 6e in geslaagd toernooi

Afgelopen Zaterdag vond er in Nijmegen voor de 14e maal het jaarlijkse supporters/recreanten toernooi plaats. Verschillende supportersverenigingen van teams uit de DBL deden aan dit toernooi mee.

Ook SV the Titans was met een team vertegenwoordigd. Dit team was ingedeeld in poule B waarin ze het moesten opnemen tegen de supporters van Donar, Magixx 13,Aris en Devils Nijmegen.

De eerste wedstrijd was tegen Aris. In deze wedstrijd hadden de Titanen weinig in te brengen. Er werd wel leuk basketbal gespeeld door de ‘jonge honden’.  Helaas ging de wedstrijd ruim verloren met 16-24.

Wedstrijd nummer 2 stond het Magixx 13 team tegenover the Titans.  Die wedstrijd was een ander verhaal. Het team van Magixx kon geen vuist maken tegen onze Titanen en de wedstrijd werd met 27-18 door hete Bossche team gewonnen.

De volgende wedstrijd was niet tegen basketball supporters maar tegen een ijshockey team; Devils Nijmegen. Door het fysieke spel van de Nijmegenaren kon het Titans team niet in de wedstrijd komen. De Devils hadden welliswaar niet al te beste schutters in hun midden maar door hun sterke  fysieke spel wisten ze  met wilskracht en vechtlust toch met 6 punten verschil van ons te winnen.

De laatste wedstrijd in de poule was voor de Titanen een do or die wedstrijd. Er moest van Groningen gewonnen worden om nog een kans te maken op het spelen van de kruisfinale. De wedstrijd tegen Groningen stond bol van de spanning en  werd een onvervalste  puntje puntje wedstrijd die in de laatste seconde in het voordeel van The Titans werd beslist.

Vanaf dat moment was het afwachten en nagelbijten voor de Bosschenaren. Aris was als eerste geëindigd in de poule. Er waren 3 teams die 2 wedstrijden gewonnen en 2 verloren hadden. Hierdoor ging het onderlinge resultaat mee tellen. Helaas gingen Devils Nijmegen ten koste van The Titans door naar de kruisfinale.

Daardoor restte er voor The Titans nog 1 wedstrijd tegen Rotterdam in de strijd om de 5e of 6e plaats Het Rotterdamse team speelde niet alleen slimmer maar was ook beter dan the Titans. Ondanks dat werd het toch nog een spannende wedstijd.
Met nog 6 minuten op de klok stond het Titans team 6 punten achter. De eindsprint werd door de3 Bossche formatie net te laat ingezet zodat Rotterdam bij het eindsignaal Den Bosch 2 punten voor wist te blijven.  Uiteindelijk eindigde the Titans op de 6e plaats op dit supporterstoernooi. Shooting stars wist in de finale ten koste van Amsterdam de titel binnen te slepen.

Als Titans kunnen we tevreden terug kijken op de 6e plaats. Naast de prestatie staat de gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel. Een zeer geslaagde dag waarin verschillende supportersgroepen hebben laten zien dat je ondanks de rivaliteit ook op een respectvolle en goede manier met elkaar om kan gaan en een gezellige dat er van kan maken.

Petje af voor de organisatoren (o.a. Graham en Alex) en de rest van de vrijwilligers die we willen bedanken voor deze geweldige dag.

Op naar volgend seizoen.