Wat gaat Jessey doen?

Nadat Kees Akerboom stopte met basketballen kwam er in Den Bosch een vacature voor een (lange afstand) schutter. Al snel ging de naam van Jessey Voorn in het geruchten circuit rond. Zo meldde verschillende fans op het Leidse gastenboek al zijn nakende vertrek richting Den Bosch. Het 2 jarige contract van de 28 jarige shooting guard bij Zorg en Zekerheid Leiden loopt af.

Hij werd tijdens de play-off wedstrijd tegen Rotterdam al op de tribunes van de Maaspoort gespot. Dat niet alleen, Jessey werd afgelopen week  gezien toen hij de kantoren bij de Maaspoort in liep. Dit alles deed de geruchtenstroom aanzwellen.

Jessey heeft al een behoorlijke staat van dienst op zijn palmares staan. De international speelde in 2006 één jaar voor Jonesboro High in Amerika.
Daarna kwam hij vier jaar uit voor Amsterdam waar hij in 2009 landskampioen werd.
Met zijn volgende club, Groningen, werd hij twee keer kampioen en won hij de NBB beker.
In 2015 zocht Jessey het buitenlandse avontuur en speelde hij in de Spaanse derde divisie voor CB Canarias.
Daarna speelde hij een jaar voor Landstede basketball om daarna voor 2 jaar naar Leiden te vertrekken.
Of Jessey volgend jaar in het Bossche rood is te zien wordt nog even afwachten.

In de zomerperiode is er minder tot geen basketballnieuws. De spelers zijn terug naar huis en het lijkt er op dat de hele basketballwereld massaal op vakantie is. Toch wordt en achter gesloten deuren heel hard gewerkt voor het seizoen 2018-2019. Er wordt druk onderhandeld, teamsamenstelling worden gesmeed, contractbesprekingen gevoerd, plannen gemaakt enz.
Een uitgelezen tijd voor geruchten en speculaties maar ook nieuwtjes die achteraf toch al dan niet waar blijken te zijn. Wij willen u deze informatie over New Heroes u niet onthouden en publiceren deze nieuwtjes als “transfer talk”. Zoals het gaat met geruchten, de kans dat het in werkelijkheid net wat anders zit blijft. We kunnen onze bronnen veelal niet prijs geven maar zullen de berichten zoveel mogelijk verifiëren en op waarheid toetsen.