Connect with us

New Heroes

Kees stopt; einde van een tijdperk

Net als Kees zelf bij zijn schoten, hing het al even in de lucht, tijdens een interview met Ziggo sport had hij er al een toespeling op gemaakt: Kees Akerboom Jr stopt met het spelen van professioneel basketball. Hiermee wordt voor Den Bosch het tweede Akerboom tijdperk afgesloten.

Kees speelde 16 jaar op het hoogste niveau in Nederland. Op twee seizoenen (2002-2006) in Groningen na altijd in Bossche dienst. Naast Den Bosch was Kees ook voor Oranje lange tijd van vaste waarde. In twaalf jaar tijd speelde hij 99 interlands.

Indrukwekkende cijfers, Kees speelde 671 wedstrijden in Bossche dienst en scoorde daarin 7549 punten.  Na het tijdperk van zijn vader wist Kees zijn eigen tijdperk voor het  Bossche basketball te creëren en zo uit de schaduw van Kees Sr te stappen. Met het afscheid van Kees Akerboom jr lijkt er (tijdelijk?) een einde te komen aan de Akerboom dynastie binnen het Nederlandse basketball.

De specialiteit van de 2.00 grote forward was zijn technisch perfecte (driepunts)schot. Wanneer Kees los van de grond kwam, zijn handen ver boven zijn hoofd bracht, even op het hoogste punt bleef hangen om de bal met een schijnbaar eenvoudige beweging van de pols richting ring te sturen werd het vaak stil in de Maaspoort. Iedereen keek naar de mooie boog die de bal richting de ring maakte om na het zoeven door het netje in gejuich uit te barsten.

Afgelopen seizoen, waarin hij sinds lange tijd geen aanvoerder meer was, begon voor Kees met een vervelende blessure aan zijn hand. Na de genezing van de blessure konden we helaas volgens velen veel te weinig van Kees zijn kunnen zien. Heel af en toe konden we nog genieten van een aantal prachtige schoten van Kees achter elkaar. Dat we niet zoveel van die series konden zien lag volgens velen niet aan Kees maar meer aan het aantal speelminuten voor hem of de gameplay van het team afgelopen seizoen.

We zullen deze vaste waarde voor het Bossche basketball erg missen. Kees bedankt voor al die mooie momenten, de drie kampioenschappen en de vier bekers die we mede dankzij jouw inzet konden vieren.