Titans

interview met Malik Morgan

Afgelopen zaterdag, na de verloren topper tegen Groningen was onze nieuwste aanwinst Malik Morgan te gast in het Titans café waar hij de vragen van Sjef Kuipers beantwoordde.

Malik Morgan, welkom in het Titans café, we kennen elkaar nog niet. Wie is Malik Morgan?

Malik Morgan is een jonge man uit Louisianna, ik speel in mijn rookie seizoen en ben er trots op om voor new Heroes te spelen.

Vertel ons eens wat meer over jouw basketball carrière tot nu toe.

Ik heb mijn eerste twee jaar college basketball bij Louisiana State University gespeeld. Na een knie blessure ben ik overgestapt naar Tulane Green Wave. Bij Tulane ben ik afgestudeerd in publieke gezondheidszorg. daarna begon ik mijn professionele basketball carrière in Chili en nu ben ik hier.

Vier weken geleden ben je uit Chili vertrokken, waarom ben je daar weg gegaan?

Het seizoen was daar afgelopen en mijn club was in de play-offs uitgeschakeld. Ik wilde wel weer voor een club doorspelen.

En jij dacht “I have a dream”,ik ga naar Den Bosch?

Den Bosch was mijn droom. Maar zoals ik al zei, ik ben erg dankbaar dat ik in Den Bosch mag komen spelen.

Wat vind je van deze stad?

Ik denk dat het een mooie stad is. Leuke mensen en lekker weer. Het is een leuke stad om doorheen te wandelen. Ik heb met mijn verloofde een beetje de stad doorgelopen en ik vind het een leuke stad.

Wat voor speler ben jij?

hmm,ik denk dat ik een basketball speler ben. ik denk dat ik goede eigenschappen heb. Ik ben een goede passer, ik kan goed schieten, ben lang en atletisch en kan goed verdedigen. Ik heb een hoog IQ en kan daardoor goed vooruit denken.

Je moet nog wel wat doen aan jouw persoonlijke fouten…

Tja, je hebt gelijk maar zoals ik al zei, ik kom net uit Chili, het spel was daar anders, de club en de scheidsrechters zijn daar anders. Ik moet nog even wennen aan hoe er hier gefloten wordt.

In Chili en op college kreeg je meer ruimte om strakker te verdedigen?

Mijn eerste jaar voor LSU was qua fysiek spel ongeveer gelijk als in Chili. Ik speelde tegen veel jongens die nu in de NBA zijn gekomen en moest veel van ze verdedigen. Ze waren allemaal moeilijk te verdedigen en lastig om tegen te spelen.  iedereen wil de guard uit het spel halen.

Tot nu toe heb je vijf wedstrijden in de DBL gespeeld. wat vind je van de DBL?

De competitie is best wel goed. Ik denk dat ieder team te respecteren is en lastig is om tegen te spelen. Ik denk dat ze allemaal best competitief zijn en dat er geen slapers zijn. Ze hebben allemaal een goede starting five en een redelijke tot goede bank.

Maar Groningen is een top team.

Ja wat ik van ze gezien heb, ik heb voor het eerst uit tegen ze gespeeld en dat was een goede winst voor ons. Helaas konden we dat vandaag thuis niet tegen ze herhalen. Ze zijn echt een goed team

Misschien heb je het al gehoord dat vanavond Zwolle Leiden heeft verslagen met 1 punt verschil in een buzzer beater. We zijn nu bijna zeker van de tweede plaats in de competitie.

Dat is het hele punt. Dat is onze doelstelling, natuurlijk wil je gaan voor een eerste plaats. Helaas lijkt die niet haalbaar maar een tweede plaats zou ook gunstig zijn voor de play-offs

Over de wedstrijd van vanavond?

Het was een fysieke wedstrijd. Helaas werden er vele overtredingen in het voordeel van  Groningen gefloten als het mijn vraagt. We speelden een strakke verdediging. Als we dat vol hadden kunnen houden hadden we de wedstrijd kunnen winnen.

Wat kunnen we beter doen?

Samen spelen als een team. Dat viel een beetje uit elkaar, we zullen moeten leren om elkaar wat meer te vertrouwen zoals we eerder deden. Ik denk dat we daar in de kleedkamer nog wel eens over zullen hebben en dat dat wel goed komt.

Hoeveel wedstrijden tot aan de play-offs hebben we nog?

Dat weet ik zo niet. Als het moet speel ik iedere dag, wanneer ze zeggen het is “game time” dan speel ik mijn wedstrijd.

Dat is makkelijk

Dat is hoe ik ben, als ze zeggen de tip off is om 8 uur dan ben ik hier om te spelen.

je hebt een contract voor maar een paar maanden, tot het einde van het seizoen. Wat doe je daarna?

Dan ga ik 4 augustus trouwen

Zijn we allemaal welkom?