Connect with us

Titans

Malik Morgan nieuwe point guard

Na het uitvallen van Antony Marshall zat New Heroes zonder point guard en floorleader. Zo ver in de competitie moest er op zeer korte termijn een vervanger gevonden worden. Dat is Jos Fredriks gelukt. In Chili speelde Malik voor CDU Catolica en kon vanwege een clausule in zijn contract de overstap naar New Heroes maken.

Het is voor Malik niet de eerste onverwachte overstap die hij gemaakt heeft. Zo maakte hij in 2014 ook een overstap tussen de Universiteit van LSU waar hij twee seizoenen gespeeld had naar Tulane. Herstellende van een knieblessure werd hij daar herenigd met zijn High school coach Ed Conroy. De NCAA regels schrijven voor dat je bij een overstap een jaar niet mag spelen maar Morgan moest dat jaar toch uitzitten i.v.m. het herstel van zijn blessure.
Van 2015 tot 2017 speelde hij voor Tulane. Na zijn Senior year startte Malik zijn professionele carriere in Chili bij CDU Catolica. Hij speelde als shooting guard voor de nummer 3 in de Chileense competitie en had gemiddeld 16 punten, 8,2 rebounds en 4,3 assist per wedstrijd.