Met de hakken over de sloot

Eigenlijk kondigde het zich al aan tijdens het laatste treffen tegen Aris op 3 februari. Waar eerder nog met een zeer grote marge van Aris werd gewonnen werd dat gat steeds kleiner en ook steeds later in de wedstrijd geslagen. Afgelopen zaterdag in Leiden stonden onze helden niet alleen tegenover een tot op het bot gemotiveerd team en een hal vol schreeuwende en joelende Leidenaren. De Bossche formatie speelde ook tegen zichzelf. Ook vanavond in de Maaspoort hadden de mannen in het rood de grootste moeite om de Amsterdammers voor te blijven (78-73).

Het wilde bij New Heroes gewoon niet lekker gaan lopen. De schoten wilden maar niet vallen en de passes kwamen ook lang niet allemaal op de plaats van bestemming getuige de 13 turnovers. Niet dat Amsterdam dat zoveel beter deed, in tegendeel, met 20 turnovers leverden die de bal nog vaker in. Mede daardoor was de kwaliteit van de wedstrijd bij tijd en wijle erg pover. Wel bleef New Heroes op vier korte momenten na de hele wedstrijd aan de goede kant van de score al was de afstand tot Amsterdam nooit meer dan 8 punten. Halverwege het vierde kwart liet Apollo haar grootste voorsprong van 5 punten noteren. Door net wat geconcentreerder te spelen en het hoofd wat koeler te houden kon na 40 minuten de winst voor New Heroes worden bijgeschreven. Ondanks de kleine marge gedurende de wedstrijd was het niet eens echt spannend. Het ging niet meer om wie de meeste goede dingen deed maar wie de minste foutjes maakten.

Pluspuntje was dat Antony Marshall weer mee kon spelen. Zijn inspanningen zorgde er wel voor dat hij meteen na de wedstrijd behandeld moest worden. Hierdoor kwam het beloofde interview in het Titans café helaas te vervallen. De korte break in de competitie vanwege de interlands van the Orange Lions zal Antony goed uitkomen. Een periode die ook te gebruiken is om het team weer in focus te krijgen.

Keshun Sherrill werd naast topscoorder met 26 punten ook de MVP van de wedstrijd, gevolgd door Norville Carey op de tweede en Stefan Wessels op de derde plaats. In het klassement delen Keshun en Stefan nu de eerste plaats met 16 punten. Door zijn tweede plaats vanavond sluipt Norville (8 punten) steeds dichter naar de derde plaats van Mike Miklusak (9 punten).

MVP
1 Keshun Sherrill (3 punten)
2 Norville Carey (2 punten)
3 Stefan Wessels ( 1 punt)