Laatste stapje naar de halve finale

Vanavond zullen onze helden in Leeuwarden aantreden tegen Aris. Inzet, een plaats in de halve finale van de NBB beker. Zwolle en Leiden hebben al een plekje in deze halve finale binnen. Donar speelt nog in en tegen Beverwijk voor een plaats bij de laatste vier.

New Heroes wist het eerste treffen met de Friezen  in eigen huis met 85-58 te winnen. Daardoor staat Aris bij de tip off feitelijk al 27 punten acher.

Beide ploegen zullen vanwege blessures niet compleet aan de wedstrijd kunnen beginnen. Emile Blackman is nog geblesseerd en of Valentijn Lietmeijer mee kan spelen bij Aris is nog zeer twijfelachtig. Bij New Heroes zijn Antony Marshall en Kevin Bleeker nog geblesseerd.

In totaal stonden de Friezen drie keer tegenover de Brabantse formatie dit seizoen. De marges waarmee New Heroes deze wedstrijden wist te winnen waren 51, 41 en de al eerder genoemde 27 punten. Op zich zou New Heroes zich relatief eenvoudig moeten plaatsen voor de halve finale. Je weet het maar nooit, ook de basketbal is rond.

Normaliter worden wedstrijden van Aris op podium TV gestreamd. Tot het moment van samenstellen van dit bericht was daar nog geen aankondiging van deze wedstrijd te zien. Mogelijk dat dat kort voor de wedstrijd nog veranderd. De wedstrijd begint om 20.00 uur, kijk dan even op Podium TV. Wanneer je de wedstrijd niet wil missen dan is het een stukje rijden maar is de toegang wel gratis. Mocht dit alles niet lukken, de live stats zijn hier te volgen.