Titans

Kevin Bleeker in het Titans café

In het Titans café, na de thuiswedstrijd tegen Apollo op donderdag 25 januari, werd Kevin Bleeker niet naar zijn blessure van dit moment gevraagd. Een dag later, tijdens Bowling with the stars spraken we daarom nog even met Kevin over zijn blessure. Hij gaf aan last te hebben van een zweepslag in zijn rechter been. Die liep hij op in de uitwedstrijd voor de beker in Amsterdam tegen Apollo. Hij krijgt iedere dag fysio en de genezing gaat meer dan voorspoedig. Kevin liet ons weten dat het zo goed gaat dat hij al weer wat auto kan rijden ondanks zijn geblesseerde been. Het gesprek  wat Sjef Kuijpers in het Titans café met Kevin Bleeker had lees je in dit artikel.

Als eerste Kevin, ben jij al eens eerder in het Titans café geweest?

Nee nog nooit

Dan kan je de eerste vraag wel raden, wie is Kevin Bleeker?

Ik ben 24 jaar en kom uit Alkmaar. Ik heb 4 jaar lang in de jeugd van Den Helder gespeeld. Daarna heb ik de overstap naar college basketball in Amerika gemaakt. Daar heb ik 5 jaar gespeeld en afgelopen seizoen speelde ik in Spanje. En nu speel ik hier.

Waarom de overstap vanuit Spanje?

Ik kreeg de kans om hierheen te komen. Ik heb toen met de club New Heroes gesproken. Het plan wat hier lag sprak me aan.  Ook omdat hier  stappen worden gemaakt in combinatie met de ambities van de club, dat sprak me erg aan.

Als ik kijk naar jouw stats dat valt me één ding op wat ik niet wist. Je hebt 10 interlands op jouw naam staan.

Ja dat klopt, in de zomer van 2014 toen was ik er bij op het moment dat we ons voor het eerst kwalificeerden voor het EK.  De zomer daarvoor had ik het goed gedaan bij onder 20. Daardoor zat ik in de voorselectie. We hadden toen de eerste training. Er waren toen maar 6 man. De andere waren er niet bij door blessures of rust of andere redenen. Dus toen zat ik er eigenlijk gelijk bij. Daardoor heb ik in die zomer 10 keer meegedaan.

Bij New Heroes heb je acht wedstrijden gespeeld. Bijna 13 minuten gemiddeld per wedstrijd. Tweepunters tegen 53%. Één uit zes driepunters, vrije worpen twee uit drie. 4 punten per wedstrijd en 4 rebounds per wedstrijd gemiddeld. Wat zeggen die cijfers jou?

Niet zo heel veel. Het is niet zo hoog als ik had gehoopt. Ik heb al eerder een blessure gehad en nu weer. Daardoor heb ik het hele jaar nog niet laten zien wat ik kan. Ik hoop dat wanneer deze blessure over is er hogere stats van te maken.

Je hebt nog niet laten zien wat je kunt, wat kan je?

Beter schieten dat één op zes driepunters in ieder geval. Dat is toch wel mijn kracht vanuit mijn positie op de 5. Ik denk dat ik daar heel veel verbetering in zie en als ik mijn ritme weer op kan pakken ik daar ook meer van kan laten zien.

Op jouw positie, de 5 positie, heb nogal wat concurrentie.

Zeker weten, Norville staat er nu heel goed te spelen en zeker met Nick ook een heel goede speler daar staan dus er is zeker veel concurrentie.

Als je kijkt naar de ontwikkeling van dit team. Dat is stroef begonnen, voor een groot deel een nieuw team met nieuwe coaching staf en dergelijke. Waar staan we nu en waar moeten we naar toe?

We hebben nu volgens mij 9 keer op rij gewonnen. Dat laat wel zien dat we nu een stijgende lijn hebben. We hebben inmiddels ook aardig wat blessures gehad. Kees, Antony, Stefan, Norville en ik. Dus wat dat betreft was het toch steeds weer zoeken. Ik denk dat we als groep steeds meer aan elkaar gewend raken. Ook aan de stijl van de coaching staf, hoe zij het allemaal willen hebben. Ik denk dat wij al een grote stap hebben gemaakt en dat we die kunnen blijven maken.

De sfeer in het team, dat wordt ook we chemestry genoemd, is volgens mij heel erg goed

Ja de sfeer is heel erg goed. We zijn gewoon een goede en hechte ploeg. Er zijn geen buitenstaanders. De sfeer is inderdaad top.

Wat je vaak ziet is dat Amerikanen voor hun eigen stats gaan. Dat zie ik niet terug in de  huidige ploeg.

Nee helemaal niet, dat hoor ik ook van andere spelers die hier zijn geweest. Het zijn inderdaad allemaal team spelers. Ze spelen gewoon in hun rol en het is niet dat ze hier alleen voor zichzelf zijn maar ze spelen ook in het belang van de ploeg.

Even tot slot de wedstrijd van vanavond tegen Apollo Amsterdam. Met rust was het nog een heel klein verschil (41-34) eindstand 89-64. Hoe kwam die score tot stand, wat ging er goed en wat kan er beter?

In de eerste helft was de focus er niet helemaal. Het is ook een verschil dat zij nu Roye hadden. Het was de eerste keer dat wij tegen hun in die samenstelling speelden. Hij trekt het spel erg naar zich toe, daar hadden we echt moeite mee. In de tweede helft hebben we dat echt goed opgepakt. We hadden er veel meer gevoel en energie er bij. We stonden een aantal minuten echt heel goed te spelen vond ik. We hadden de schutters maar ook de drive van Norville, Stefan ook inside. We hadden in de eerste helft heel veel schoten van buiten af. In de tweede helft hadden we wel de goed balans inside out.