Moeizaam naar makkelijke overwinning

Of het nu lag aan de terugkeer van Aron Roye bij de Amsterdammers of de absentie door een blessure van Antony Marshall aan Bossche zijde. De eerste helft gingen de beide ploegen gelijk op. In een matig gevulde Maaspoort zagen de fans New Heroes vooral met zichzelf vechten.

De tussenstanden na het eerste (17-16) en het tweede kwart (41-34) doen vermoeden dat het een spannende wedstrijd was. Her bleek echter een povere pot basketball te zijn. Amsterdam kon niet beter, New Heroes liet bij tijd en wijle de deur wagenwijd open staan, wist in de aanval slecht te scoren en het arbitrale trio deelde zo nu en dan vrolijk mee in de malaise. Dat de Amsterdammers geen voorsprong konden pakken in het eerste kwart had New Heroes aan Mike Miklusak te danken. De eerste 7 punten kwamen op zijn naam. Hij eindige het eerste kwart met een drietje waardoor hij in het eerste bedrijf 10 van de 17 Bossche punten op zijn naam kon schrijven.

In het tweede kwart nam de uitblinkende Norville Carey de rol van Mike over. Hij wist in de tweede tien minuten maar liefs 14 van de 24 Bossche punten te scoren. Hiermee hield hij New Heroes niet alleen in de race maar stond de Bossche formatie bij rust met 7 punten voor (41-34)

Na de thee ging New Heroes flitsend uit de startblokken. Met een 11-0 run werd de basis van de uiteindelijke overwinning gelegd (54-36).

De  tweehandige dunk van de toch niet zo hele grote Keshun Sherrill (1.75) deed het publiek even op de banken staan. Na deze sterke start kon Amsterdam de schade beperken. De achterstand bleef tussen de 10 en 15 punten schommelen. Aan het einde van het derde kwart stond er 66-53 op de borden.

Ook in het vierde kwart plaatste New Heroes een run. Deze keer van 12-0,. Amsterdam gaf het op en kwam bovendien in foutenlast. Zowel Berend Wijs als Jesse Markusse moesten met vijf fouten het veld verlaten. Kees Akerboom werd nog getrakteerd op een technische fout in verband met floppen.

Onsportieve fouten waren er voor Keshun Sherrill, Nick Oudendag en de Amsterdamse Jesse Markusse.

Aan het einde van de wedstrijd mocht Stan van den Elzen nog 3,5 minuten meespelen. Hij wist in de korte tijd 3 punten te scoren. De eindstand werd 89-64

Norville Carey speelde een goede wedstrijd hij scoorde een double double, Hij was met 26 punten de topscoorder voor Mike Miklusak met 21 punten. Ook het klassement van de meeste rebounds voerde hij aan. Norville wist 13 ballen weg te plukken. Ook in dit klassement werd Mike met 8 rebounds tweede.

MVP

1 Norville Carrey 3 punten