Titans

Waarom speelt Keshun met 73?

Na de wedstrijd was er geen Marcel Aarts voor het Titans café. Tot zondagochtend was het nog onduidelijk of Stefan Wessels fit zou zijn of niet. Nu bleek dat Stefan kon meespelen hoefde Marcel niet meer in te vallen en was hij zelfs niet in de hal aanwezig. De vervanging voor Marcel was er een van formaat. Keshun Sherrill werd door Jarry Popelier ondervraagd en dat bracht weer onverwachte feitjes aan het licht. Waar wij als Bosschenaren bij 73 aan het kengetal van Den Bosch denken bleek de rede waarom Keshun met dat nummer speelt heel anders te zijn.

Keshun het was een indrukwekkende wedstrijd tegen Leiden. Wat zijn jouw gedachten over deze wedstrijd?
In de eerste helft speelden we niet goed aan beide zijden van het veld. We hadden geluk dat we met een achterstand van maar 7 punten de rust in gingen. In de rust gaf de coach aan dat hij in de verdediging er een stapje bij verlangde. Dat deden we en dat betaalde uit.
Wij zijn een defensief team. Wanneer we goed verdedigen betaald dat vanzelf uit in een goede aanval. Dat was de sleutel in de wedstrijd vandaag.

In de eerste helft scoorde New Heroes maar 28 punten en konden een tijd lang niet scoren. Wat was er aan de hand?
We speelden wat gehaast. De fans waren in grote getale op komen dagen, dat gaf ons veel energie. Wijn moesten wat kalmeren om de schoten goed af te ronden. Op het moment dat we wat tot rust waren gekomen gingen we ook beter scoren.

De tweede helft was veel veel veel beter.
Ja die was stukken beter. We konden het thuisvoordeel uitbuiten. De fans steunden ons fantastisch en moedigde ons echt aan. Daar kregen we veel energie van. We hopen dat jullie als fans ons zo kunnen blijven aanmoedigen zodat we deze winnende serie nog verder kunnen verlengen.

Wat maakte naast de aanmoedigingen van het publiek het verschil tussen de eerste en de tweede helft?
Leiden heeft in Carington Love een fantastische point guard. Wij wilde hem zoveel mogelijk van de bal houden en ze zo Leiden aanvallend uit hun ritme halen. Volgens mij deden we dat wel goed. Antony, Maarten, Pim of ik, wie hem ook verdedigde, we hielden Carington zo goed als we konden uit de wedstrijd.

En Keshun Sherrill speelde een goede wedstrijd, zeker in de tweede en eindigde als topscoorder met 21 punten.
Ja, hij deed het wel aardig vanavond, hij miste een vrije worp, schoot een air bal en liet de bal van hem afpakken. Maar gemiddeld genomen had hij een redelijk goede wedstrijd.

Hoe was deze overwinning voor jullie?
Het was een belangrijke overwinning. We kwamen 11 punten achter maar kwamen terug. We kregen veel support van de fans. We willen deze winnende trein door laten rijden. Zoals ik al zei, als de fans ons zoveel energie geven dan krijgen zij die energie van ons weer terug.

Dit is jouw eerste jaar in Europa. Hoe gaat jouw eerste jaar tot nu toe?
So far so good. Holland is erg veramerikaanst dus ik hem me makkelijk kunnen aanpassen. De mensen hier zijn erg aardig. Ik heb het goed naar mijn zin. Mijn teammaten zijn allemaal erg aardig. Eigenlijk was iedereen die ik ontmoet heb erg aardig. Ik geniet van Holland.

Wat is je het meeste opgevallen aan Nederland?
Ik zou zeggen de fietsers. In the states zie je niet veel mensen op een fiets rijden. En hier, als je een rotonde op gaat zonder goed op te letten wordt je geramd door een oma op de fiets. Dat is voor mij het vreemdste wat ik van Nederland of Europa heb gezien.

Heb je zelf al een fiets?
Nog niet, ik wacht tot het mooier en warmer weer wordt. Ik ben geen fan van de kou. Wanneer het warmer wordt wil ik wel de fiets pakken om een ritje door de stad te maken.

Je speelt met het nummer 73. Heeft dat nummer nog een betekenis?
Ja dat heeft het, mijn oma is in 2012 overleden. Het is haar leeftijd toen ze overleed. Zij heeft heel veel voor mij betekend. Iedere keer dat ik het shirt aantrek bid ik voor haar en weet ik dat zij voor mij bidt. Ze kwam naar alle wedstrijden waar ze maar enigszins naar toe kon komen. Ze was niet zo mobiel meer waardoor ze niet makkelijk ergens naar toe kon. Ik weet dat ze bij me is als ik dat shirt aan trek. Of ik nou win of verlies, ze zal altijd bij me blijven.