Waarom verkeerd om

Natuurlijk is het jou als vaste bezoeker van de Maaspoort afgelopen zondag ook opgevallen. De ploegen speelden “de ander kant” op. Waarom was dat eigenlijk?

Jarenlang stonden de spelersbanken in de Maaspoort voor de businesstribune. Met ingang van dit jaar zitten de spelers aan de andere zijde in de Maaspoort, aan de kant van de seizoenkaart houders. Met het beoogde groeien van de businessclub waren er meer stoeltjes nodig voor de leden van deze club. Door de spelersbanken te verplaatsen konden er drie extra rijen aan deze tribune worden toegevoegd. Niet alleen kunnen daar dan meer mensen zitten, het zal ook meer inkomsten genereren voor New Heroes.

Er was echter één probleem. Door alles in de Maaspoort om te draaien zou ook de speelrichting omdraaien. Zoals het afgelopen zondag tegen Leiden was.

Om iedere seizoenkaart houder op de zelfde plaats te laten zitten ten opzichte van het speelveld zou dat een ongelooflijke verhuizing met zich mee brengen. Stel je voor dat je New Heroes in de tweede helft naar je toe wil zien spelen, dan zou je naar de andere kant van de hal moeten verhuizen. Daarom is besloten om de speelrichting niet te veranderen. Het team van New Heroes zit dit seizoen rechts van de jurytafel in plaats van aan de gebruikelijke linker zijde. Ze spelen het hele seizoen al zoals van ouds de tweede helft richting de foyer.

Behalve afgelopen zondag tegen Leiden. Was de spelrichting in de Maaspoort toch nog definitief veranderd? Geen nood, het was slechts voor de wedstrijd tegen Leiden. De volgende wedstrijd speelt New Heroes weer zoals alle andere wedstrijden van het seizoen. Waarom tegen Leiden niet? Om deze verhuizing en de oude speelrichting mogelijk te maken moest er bij de DBL dispensatie aangevraagd worden. Die dispensatie werd verleend onder de voorwaarde dat de ploeg waartegen wordt gespeeld het er mee eens is. Z.Z. Leiden is de enige ploeg die zich tegen het omdraaien van de speelrichting heeft verzet. In eerste instantie was BAL ook niet voor maar nadat zij de rede met de daarbij behorende uitleg hadden gehoord gingen zij ook akkoord. Zo niet Z.Z. Leiden, een kwartier voor de wedstrijd van afgelopen zondag is door New Heroes aan Leiden nogmaals gevraagd of ze toestemming wilde verlenen maar dat mocht niet baten. Of Leiden zo gelukkig was met de keuze van de positie van de spelersbank vraag ik me af. Bovendien speelt Leiden door vast te houden aan de reglementen de tweede helft van hun eigen aanhang af.

New Heroes blijft dus in de richting spelen die we al jaren van ze gewend zijn. Alleen tegen Z.Z. Leiden is dat vooralsnog precies andersom, tenzij die na zondag hun mening hebben gewijzigd.