New Heroes wint titanenstrijd

In een kolkende, vrijwel uitverkochte Maaspoort, heeft New Heroes in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. New Heroes kon op het allerlaatste moment weer beschikken over haar aanvoerder Stefan Wessels. De helpende hand van Marcel Aarts bleek maar twee wedstrijden nodig. Vandaar dat niet zoals aangekondigd Marcel maar Keshun Sherrill na de wedstrijd zijn opwachting maakte in het Titans café.

Een bijzonder randje aan deze wedstrijd was de Toss Den Bosch. Samen met New Heroes organiseerde the Titans deze Teddy Bear Toss ten bate van het goede doel, “ieder kind een glimlach”. In de eerste aanval wist Mohamed Kherrazi te scoren en kon de Leidse blauw brigade hun knuffels als eerste op het veld gooien. De Bossche fans moesten veel meer geduld uitoefenen. Pas na 4 mis geschoten ballen en 2 Bossche turn overs konden de New Heroes fans zich schrap zetten omdat Stefan Wessels na 2,5 minuut zuivere speeltijd aan de vrijeworplijn verscheen. Misschien wel om de spanning er in te houden rolde de eerste vrije worp uit de ring maar de tweede was raak. Een regen aan knuffels was zijn deel.

Beide ploegen leken zenuwachtig te zijn voor dit duel en misten veel van hun schoten. Leiden wist in het eerste kwart net iets beter het doel te raken dan de Bossche formatie. Na 10 minuten stond er aan het einde van het eerste kwart 14-21 op het scorebord. Ook in het tweede kwart werd er niet veel gescoord en hielden beide ploegen elkaar met 14-14 in evenwicht. Leiden ging met 28-35 aan de leiding aan de thee.

Na de rust werd wedstrijd ontsierd door wat tumult tussen de Leidse bank en de supporters die op dezelfde tribune zaten. Nadat dit in de minnen was geschikt kon New Heroes beginnen met een inhaalrace. Een curieus moment was dat Leiden een technische fout kreeg omdat het even met 6 spelers in het veld stond. In dit kwart begon de wedstrijd langzaam maar zeker te kantelen. Door een aantal scores van Keshun Sherrill sloop Den Bosch steeds dichter bij Leiden. Met nog een kleine 2 minuten te spelen zette Norville New Heroes naast Leiden (41-41). Toch moest de inmiddels op stoom gekomen Maaspoort tot het vierde kwart wachten voordat New Heroes aan de leiding kwam. Het derde kwart eindigde nog met een minieme voorsprong voor Leiden (46-47).

In het vierde kwart zette Maarten Bouwknecht New Heroes voor het eerst op voorsprong (49-47). Leiden wist in dit kwart door goed verdedigen door New Heroes en een kolkende Maasport pas na 6,5 minuten voor de eerste keer te score. New Heroes had op dat moment in dit kwart al 12 punten gescoord. Het gaatje met de formatie uit de sleutelstad was geslagen. Het werden nog een aantal spannende minuten want Leiden gaf niet zomaar op. Ze kwamen tot twee maal toe terug tot 6 punten maar konden niet dichterbij komen. Bij 68-60 was er een einde gekomen aan deze klassieker. New Heroes komt in de DBL naast leiden op de tweede plaats te staan met 11 gewonnen en 3 verloren wedstrijden. Koploper blijft Groningen met 13 gewonnen en 2 verloren.

O ja, en het mooiste moment van de wedstrijd. Kwart 4, stand 56-47, nog 4.14 te spelen. Keshun gooit tot veler verbazing de bal veel te ruim over de ring. Wat misschien een airbal leek bleek een puike assist op Norville Carey die vanuit het plafond kei en kei hard de alley oop binnen dunkte, wow die was lekker!

Team1234T
New Heroes1414182268
Zorg en Zekerheid Leiden2114121360

MVP