Connect with us

Titans

Helpen met en voor een (glim)lach

Zondag 21 januari is het zover, tijdens de Nederlandse basketball klassieker tegen Leiden zetten we de traditie voort. The Titans in samenwerking met New Heroes organiseert dan weer De Teddy Bear Toss Den Bosch! Niet alleen om jouw knuffel in de Maaspoort op het veld te gooien maar je helpt er ook nog eens kansarme kinderen mee.

In de vorige edities van de toss Den Bosch hadden een grote opbrengst aan knuffels. Amal van het project Nador vertelt: “De opbrengst was overweldigend. We moesten twee keer rijden om alle knuffels op te kunnen halen. Met de knuffels hebben we veel wees- en gehandicapte kinderen in tehuizen in Marokko kunnen helpen.”

Een bezoek aan een weeshuis in Marokko was voor de drie zussen achter deze organisatie het startsein om wat te ondernemen. Dit jaar blijven de knuffels dichter bij huis. Onder de naam “Elk kind een glimlach” worden de knuffels ingezameld voor kinderen die het in Nederland moeilijk hebben. “Deze keer zoeken we in Nederland naar kinderen die de knuffels en het speelgoed goed kunnen gebruiken” aldus Amal. “De transportkosten naar Marokko vielen vorig keer erg hoog uit. Daarnaast zagen we dat ook in Nederland genoeg kansarme kinderen zijn die een tas met wat speelgoed met daarbij ook een knuffel goed kunnen gebruiken.”

“Dat zijn niet alleen de kinderen van asielzoekers die net in Nederland zijn gekomen maar helaas zijn er ook nog veel andere kansarme kinderen in Nederland. Via Facebook starten wij de actie en we gaan in gesprek met de mensen die het echt nodig hebben. Van daaruit maken we een selectie hoe we de beschikbare pakketten zullen verdelen.  We zullen ook met voedselbanken in gesprek gaan om van hen te horen welke gezinnen zij kennen waar de pakketten goed op hun plaats komen. We geven de knuffels niet aan een andere organisatie maar rechtstreeks aan de gezinnen met kansarme kinderen”

Het is dus niet alleen leuk om te doen, een teddy bear toss, je helpt er ook nog eens kansarme kinderen mee. Reden genoeg om op jouw kamer of op zolder op zoek te gaan naar de knuffels die je toch niet meer gebruikt. Kom zondag naar New Heroes – ZZ Leiden en doneer jouw knuffel. De fans uit Leiden hebben toegezegd mee te doen. Wanneer New Heroes voor het eerst scoort gooien de Bossche fans hun Teddy’s op het veld. De fans uit Leiden doen dat wanneer Leiden voor het eerst scoort. Dat wordt lachen!

Tot zondag, tot in de Maaspoort

Heya Den Bosch