Nieuw team in Rotterdam

Zaterdag zal New Heroes in de Maasstad de strijd aan gaan met Forward Lease Rotterdam. Eerder dit seizoen werden in de Maaspoort in een onverwacht spannend duel de Rotterdammers met 74-68 verslagen.

Van die Rotterdamse ploeg in het begin van het seizoen is niet heel veel meer over. De sterspeler Commens verliet plotseling de ploeg, Jeroen de Baat koos voor zijn maatschappelijke carrière en Kasper Averink is dit seizoen na een knieoperatie niet meer inzetbaar.

Micheal Madanly kwam over van Apollo om Averink te vervangen. Inmiddels hebben de Rotterdammers ook twee nieuwe Amerikanen aangenomen. Center Marcel Donte Boyd uit de USA (2.07) en de Canadese point guard Joey Elliot Puddister (1.83) maken de Rotterdamse selectie weer compleet. De sterkte van dit pas geformeerde team is nog even afwachten.

Rotterdam staat op de competitie op de vijfde plaats. Je zou kunnen zeggen dat ze dan best of the rest zijn maar ze volgen de nummer 4 Zwolle op de voet met maar 1 verliespartij meer.
Voor New Heroes is het zaak om te winnen om uitzicht te houden op de (gedeelde) tweede plaats. Wanneer er zaterdag door New Heroes gewonnen wordt zal op 21 januari in de Maaspoort in een rechtstreeks duel tegen Leiden gevochten worden om de tweede plaats in de competitie.

De vorige wedstrijd in Amsterdam werkte de livestream helaas niet. We hopen dat het deze wedstrijd wel lukt om deze via een livestream te volgen. Deze is dan hier te zien.