Eenvoudig naar de kwartfinales

New Heroes had weinig moeite met Apollo Amsterdam in het duel in de 8e finale om de NBB beker. Na het eerste bedrijf hadden de Bosschenaren met 36-10 ruim al ruim afstand genomen van de hoofdstedelingen. Mike liet weer eens zien echt wel te kunnen mikken en eindigde het eerste kwart met 11 punten als topscoorder.

Het tweede kwart bleven veel basisspelers aan de kant bij New Heroes en nam de Bossche formatie duidelijk gas terug. Na het overweldigende begin in het eerste kwart bleef de scoringsmachine haperen. New Heroes scoorde veel minder en Apollo was niet bij machte om daar van te profiteren. Het kwart werd met een gelijke kwartstand afgesloten (14-14). Beide ploegen zochten bij een stand van 24-50 de kleedkamer op.

De tweede helft was slechts een formaliteit. Apollo had het hoofd al op het hakblok liggen en New Heroes speelde geroutineerd de wedstrijd uit. Via de kwart standen 13-25 en 21–29 werd de eindstand van dit treffen wat nooit een wedstrijd werd bepaald op 58-104
Topscoorder bij New Heroes werd Mike Miklusak met 21 punten gevolgd door Norville Carey met 19 punten. Nick Oudendag veegde met 11 rebounds de meeste ballen van het bord terwijl Maarten Bouknecht het assists klassement won met 7 stuks.

Door de winst op Apollo plaatst New Heroes zich voor de kwartfinale van de NBB beker. Daar treffen ze in twee duels Aris Leeuwarden. Van Aris werd deze week ook al met ruime cijfers gewonnen (48-99). De ploeg van coach Poropat zit in een goede flow en is lekker op stoom.
New Heroes begint het tweeluik tegen Aris met een thuiswedstrijd. Deze zal op dinsdag 16 januari om 20.00 uur in de Maaspoort gespeeld worden.

Team1234T
Apollo Amsterdam1014132158