Fouten + rebounds nekken New Heroes

In een vol Martiniplaza speelden onze helden tegen Donar. Beide ploegen deelden bij het begin van de wedstrijd de 2e plaats in de DBL. Na deze wedstrijd zou duidelijk worden wie alleen op de tweede plaats achter Leiden zou staan. New Heroes kon voor het eerst dit seizoen voltallig aantreden, de blessurebank was helemaal leeg.

New Heroes startte met Antony, Mike, Stefan, Keshun en Nick. Die laatste kon voorkomen dat Donar de eerste score kon maken. Hij tikte de bal van de ring. In de aanval daarop kon Anthony de eerste punten voor New Heroes scoren, met de bonus werd het 3-0. Beide ploegen hielden elkaar in een fysiek hard gespeeld kwart goed in evenwicht. De stand ging gelijk op. Na een score van Koenis bij 17-12 leek Donar wat afstand te nemen waarna Poropat met nog 5.24 minuten te spelen de eerste time-out aanvroeg.
Maarten, Norville en Kees kwamen in het veld waren voor Anthony, Mike en Nick. Het lukte New Heroes om met een voorsprong het eerste kwart af te sluiten. Kees Akerboom schoot met zijn kenmerkende jumpshot de eindstand in dit kwart op 21-24.

Ook in het begin van het tweede kwart gaven beide ploegen elkaar geen duimbreedte toe. Het kwart begon rommelig waarbij beide ploegen veel miste. Brandyn Curry en en Stephen Domingo wisten namens Donar als eerste de ring weer te vinden waardoor de stand met 30-30 gelijk kwam. Dat was het moment dat Silvano een time-out aanvroeg met nog iets meer dan 6 minuten te spelen in het tweede kwart.
Na de time out ging het tot 35-34 nog gelijk op. Daarna stokte de aanval bij de Bosschenaren even en konden onze helden het netje niet meer vinden. Donar vergat niet om te scoren. Na onder meer een dunk van Koenis een turnover van Stefan gevolgd door een 3 punter van Evan Bruinsma en een loopovertreding van Nick keken de New heroes al snel tegen een achterstand van 8 punten aan en sloeg Donar het eerste gaatje. Uiteindelijk ging dit kwart met 25-16 verloren en gingen we de rust in bij een stand van 46-40.

Na de rust liep Stefan al snel tegen zijn vierde fout aan. Opvallend aan dit duel waarbij beide partijen fysiek sterk speelden was dat Den Bosch 25 fouten incasseerde waar Donar bij slechts 12 fouten bleef steken. De tweede helft begon rommelig en nerveus. In een periode van 3 minuten zuivere speeltijd wisten beide partijen niet te scoren. Mike Miklusak wist namens Den bosch met een 3 punter de ban te breken (55-48). Daarna ging echter Donar door waar het voor de rust mee was begonnen. Langzaam maar zeker liepen ze weg van de Bossche formatie. Ook deze periode was voor de Noordelingen (19-10) en met een achterstand van 15 punten gingen onze helden het laatste kwart in (65-50)

Het vierde kwart was een herhaling van zetten. Ook nu weer wist Donar veruit de meeste rebounds te pakken. Grossierde Den Bosch in fouten en ging New Heroes steeds geforceerder spelen. Met nog 3,5 minuut te gaan moest Norville met 5 fouten het veld verlaten. Kees kreeg in een halve minuut 2 fouten en Nick kon zelfs in 21 seconden twee fouten op zijn conto bijschrijven. Met nog 3.34 te gaan mochten ook Pim de Vries en Kevin Bleeker voor het eerst hun opwachting maken in dit duel. Voor Kevin was dit zijn eerste optreden na zijn blessure. Het mocht allemaal niet baten. Donar stevende op een solide overwinning af. Het verschil werd 20 punten (85-65).

Den Bosch verloor vooral in de rebounds, 50-31. Daarnaast werden de Bosschenaren getrakteerd op een groot aantal persoonlijke fouten (12-25). Al met al wisten New Heroes alleen bij de steals (4-6) en het aantal punten uit turnovers (11-15) beter dan Groningen te scoren. Alle andere staatjes wisten de Noordelingen te winnen. Je kan dan niet anders zeggen dat dat het een terechte overwinning voor Donar was.

Al met al staan we weer waar we deze week begonnen, op de vierde plaats in de competitie . Voor ons op de derde plaats staat Zwolle met eveneens 3 verloren wedstrijden maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld en dus 2 punten meer.

Topscoorder bij Groningen was ex Den Bosch speler Brandyn Curry met 21 punten. Anthony Marshall voerde met 18 punten de Bossche ranglijst aan gevolgd door Keshun met 16 punten.

Team1234T
Donar Groningen2125192085