New Heroes op 2e plaats

Door het bondsbestuur van de DBL werd de wedstrijd van Donar tegen Aris omgezet naar een winst door Aris met 20-0. Dit omdat coach van Donar, Erik Braal, tijdens de wedstrijd tegen de Friezen op een gegeven moment 5 buitenlandse spelers in het veld had staan. Dat was tegen de afspraken die de clubs binnen de DBL voorafgaand aan het seizoen met elkaar hadden gemaakt. Iedere ploeg mag 5 buitenlandse spelers in hun selectie hebben maar daarvan mogen er gelijktijdig maximaal 4 in het veld staan. Op de DBL-ledenvergadering van 29 november accepteerde Donar zijn straf waardoor de wedstrijd tegen Aris definitief met 20-0 verloren werd verklaard.

Daardoor komen nu drie ploegen op de gedeelde 2e plaats in de competitie te staan. Leiden gaat na 7 wedstrijden nog steeds ongeslagen aan kop. Groningen, Zwolle en New Heroes volgen met 14 punten uit 7 wedstrijden op de 2e t/m 4e plaats. Groningen verloor van Leiden en verliest door de uitspraak van het bestuur van de DBL de wedstrijd in Leeuwarden. Ook Zwolle en Den Bosch moesten in Leiden hun meerdere erkennen. In het onderlinge duel verloor New Heroes van Zwolle. De Zwollenaren wonnen eerst de supercup in Groningen maar in de competitiewedstrijd bleek Donar te sterk te zijn.

Plaats team G W L P
1 Leiden 7 7 0 14