Houdt New Heroes aansluiting bij de top?

Zaterdag gaan onze helden in Amsterdam spelen tegen Apollo. Zoals eigenlijk iedere wedstrijd in de DBL is ook dit weer een belangrijke wedstrijd voor New Heroes. In de competitie voelen we de hete adem van de Amsterdammers in onze nek. Beide ploegen hebben 6 wedstrijden gespeeld deze competitie. Van die 6 wedstrijden wist New Heroes er 1 meer te winnen dan Amsterdam, 4 om 3.

Bij winst zou New Heroes een gaatje kunnen slaan met de subtop en aansluiting houden met de top 4.  We komen dan in principe op gelijke hoogte met Zwolle die op de derde plaats staan met 5 keer winst uit 7 wedstrijden.

Dat er niet zomaar gewonnen wordt van Apollo leert ons vorig seizoen. Van de 4 confrontaties met de hoofdstedelingen won New Heroes maar 1 partij met het minieme verschil van 2 punten (64-62). De eerste wedstrijd die verloren ging was nog onder de vlag van Shooters Den Bosch. De laatste verliespartij tegen de Amsterdammers was in April uit vlak voor de play-offs op het moment dat New Heroes, voor dat seizoen, op volle sterkte was.

Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee en het vorige seizoen is niet het huidige seizoen. Niet alleen bij New Heroes waren er de nodige veranderingen en verbeteringen. Ook de selectie van Apollo heeft de nodige wijzigingen ondergaan.

De coaching staf bleef gelijk, Patrick Faijdherbe blijft de hoofdcoach en laat zich bij staan door Peter van Paassen en Phil Winram.

Aan de Apollolaan konden ze een oude bekende welkom heten. De 2.07 lange Berend Weijs is na drie seizoenen bij Landslake Lions uit Landsmeer weer terug in Amsterdamse dienst. Met een gemiddelde van 1,5 blocks per wedstrijd leidt hij op dit moment het “block klassement” van de DBL.

Uit Landsmeer is ook de 1.96 grote guard Michael Madanly over gekomen.Deze Syrische, uit Aleppo afkomstige speler was in 2007 topscoorder in het FIBA Asia Championship, met een gemiddelde van  33.1 punten per wedstrijd.

Vanuit Weert kwamen Akeel Eduardo en Rens van Ravensteijn naar de hoofdstad. Eduardo is een 1.93 meter lange forward. Ravensteijn, een 2.00 meter lange forward, is voor Den Bosch geen onbekende. Voordat hij in 2015 naar Weert vertrok kreeg hij zijn opleiding in onze Maaspoort.

Spelers die de Amsterdamse club trouw bleven en dit jaar voor het eerste team van Apollo spelen

Yawende Landburg guard 1.89 m

Mack Bruining, guard 1.88m

Max van Schaik forward/center 2.07 m

Jesse Markusse forward/center 2.06 m

Dimeo van der Horst guard 1.98 m

Asante Landburg forward 1.96 m

Kaartjes zijn hier online te kopen

De livestream vanuit Amsterdam is hier te zien.

De wedstrijd wordt gespeeld op 18 november 2017 om 16:00 uur