New Heroes wint eerste competitiewedstrijd in Weert

De kop is er af. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen voor New Heroes zit er op. In Weert werd in een niet altijd even goede wedstrijd gewonnen van BAL (Basketball Academie Limburg). De eindstand 63-81 lijkt op een groter verschil dan wat er in de wedstrijd te zien was.

Jeroen van der List was de grote verrassing in deze wedstrijd. Niet vanwege zijn optreden, hij speelde slechts een bescheiden rol, maar wel door de onverwachte transfer van hem naar BAL. Deze werd de dag voor dit treffen pas laat bekend. Het is dus niet vreemd dat Jeroen en zijn medespelers nog aan elkaar moeten wennen.

Anderhalve minuut na het openingssignaal wist Nick Oudendag op aangeven van Keshun de sore te openen. Een halve alley oop zet de 0-2 op het bord. New Heroes komt nog even met 4-6 op voorsprong maar moet de rest van het kwart BAL voor zich dulden. Ondanks de time-out van Poropat, bij de stand van 10-6 met nog 5.34 te spelen, kan New Heroes geen voorsprong nemen.  Danķzij de 7 punten van Keshun, waarmee hij topscoorder wordt dit kwart, blijft BAL na 10 minuten nog in het zicht, 21-16.

Het tweede kwart tapt New Heroes uit een ander vaatje. Er wordt veel strakker verdedigd en in de aanval wordt er meer inside gespeeld. Dat werpt zijn vruchten af. In de openingsminuten van dit kwart eist Kevin Bleeker de hoofdrol op. Met een spetterende dunk zet hij de 21-20 op het bord. Pim de Vries schiet met een driepunter New Heroes voorbij BAL (21-23). Daarna is de hoofdrol weer even voor Kevin. Een charge van hem beëindigd de Limburgse aanval en in de aanval die daarop volgt schiet Kevin de driepunter raak. BAL vlucht meteen in een time-out met nog 6.27 te gaan.

Een mega block van Pim de Vries op Daan Rosenmuller zorgt er voor dat de vele meegereisde Bossche supporters op de banken gaan staan. New Heroes weet aan het einde van het eerste kwart en het eerste deel van het tweede kwart 15 punten te scoren terwijl BAL niet scoort. Roel van Overbeek doorbreekt deze run door na bijna 5 minuten in het tweede kwart voor het eerst voor BAL te scoren. Met nog 3.22 te gaan lijkt het er op dat Antony Martshall door zijn enkel gaat. Hij kan verder spelen maar het restant van de wedstrijd lijkt het er op dat hij niet pijnvrij is.

New Heroes heeft in het tweede kwart strakker verdedigd en meer inside gespeeld (Nick is met rust topscoorder met 11 punten en scoort uiteindelijk een double double). Dit zorgt achteraf gezien voor de beslissing van de wedstrijd. De ploegen gaan rusten bij een 26-41 stand.

Na rust duurt het twee minuten voordat Stefan Wessels de 26-43 binnen dunkt. Ook Nick Oudendag weet zijn 15e punt te dunken. Wanneer met 5.11 op de klok Stefan zijn 4e fout maakt komt Norville Carrey voor hem in het veld. Die maakt het dunkfestijn compleet met een onwaarschijnlijk hoge dunk terwijl hij zwaar verdedigd wordt. Ondanks dit spektakel was coach Poropat niet tevreden over het getoonde spel. In de time out die hij met nog 1.32 te spelen nam overstemde zijn volume ruimschoots de speakers in de sporthal Boshoven. Ondanks al dit spektakel loopt New Heroes niet verder uit maar weet BAL de marge op 15 punten te houden.

In het vierde kwart weet BAL zelfs nog terug te komen tot 11 punten. Met nog 4.26 op de klok neemt New Heroes een time out bij de stand 58-69. Dit kwart wordt de wedstrijd wat rommelig en de sfeer grimmiger. Over en weer ontstaan er irritaties wat onder andere resulteert in een onsportieve fout voor BAL .

Norville Carey denkt de wedstrijd te beëindigen met een spetterende dunk maar Jeroen van de List steekt daar letterlijk een handje voor door Norville hard maar clean te blocken. De eindstand kwam daarmee op 63-81. Een goede winst in een niet al te beste wedstrijd. De vrije man was vaak moeilijk te vinden voor New Heroes. Nick Oudendag laat met een double double (24 punten en 13 rebounds) zien waarvoor hij naar Den Bosch is gehaald.

Team1234T
B.A.L Weert215211663