Start competitie tegen jeugdig BAL Weert

Dinsdag speelt New Heroes uit in Weert de eerste competitiewedstrijd.  Weert gaat tegenwoordig door het leven als Basketball Academie Limburg (BAL). In eerste instantie zouden BAL en BSW een samenwerking aangaan maar uiteindelijk nam BAL de licentie van BSW over.  Ondanks dat de komst van een nieuw topsporthal is onderzocht speelt ook BAL (nog) in dezelfde sporthal Boshoven. Ook de coach bleef dezelfde, Radenko Varagic.

Vorig seizoen ging de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen BSW nog verloren. In de Maaspoort bezorgde de Limburgers New Heroes een gevoelige 80-93 nederlaag. Jeroen van Vugt, een van de plaaggeesten in die wedstrijd tegen New Heroes, zit nu als assistent coach op de Bossche bank.

De 22 jarige Daan Rosenmuller (1.93) en de 18 jarige Roel van Overbeek (1.85) speelden vorig jaar ook voor BSW en hebben sporthal Boshoven ook dit jaar als thuisbasis.

De nieuwste aanwinst voor BAL dit seizoen is de van Landslake Lions afkomstige pointguard  Nino Gorissen (1.75). Van Forwardlease Rotterdam is de tweede point guard, Sam van Dijk (1.94) overgekomen.

Vanuit Utrecht kwam Jacco Fritz (2.05)

Uit eigen opleiding komt de 20 jarige schutter Jules Schild (2.00), Tom Ackermans (1.98) en Djofr van der Schans ( 2.02).

Van Groningen U24 kwam Tijme van Dijk (1.82) naar Weert.

De 23-jarige center Roel Aarts (2.05) is overgekomen vanuit de jeugdopleiding van New Heroes. Ook Matthew van Tongeren (2.01), Irfan Ramovich (1.92), Yarrick Brussen (2.07) Kevin Verhallen (1.96) en Wietze Nossek (2.01) kregen in Den Bosch hun jeugdopleiding. Irfan en Yarrick waren begin vorig seizoen nog deel van de selectie van Shooters /  New Heroes.

Weert heeft dit jaar een zeer jeugdige en vrijwel helemaal nieuwe ploeg. De Bossche inbreng is met zes spelers uit de opleiding van New Heroes groot. In Weert krijgen deze, en andere jeudige spelers, de kans om zich verder te ontwikkelen. Zo maakt de ploeg de naam academie meer dan waar.

BAL heeft zijn eerste competitiewedstrijd er al op zitten. Thuis bleek Aris te sterk voor de Limburgers en eindigde de wedstrijd in een 80-96 nederlaag voor BAL.

Gezien de budgetten en ambities van de beide ploegen zal New Heroes aan zijn stand verplicht zijn om de eerste wedstrijd dit seizoen in een winst om te zetten.

We gaan eindelijk uit de startblokken! Heya Den Bosch