New Heroes onbedreigd voorbij Okapi Aalstars

De kop is er af. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen zit erop. In het Belgische Aalst speelde New Heroes tegen Okapi. Zonder Anthony Marshall, hij kon niet meedoen omdat zijn werkvergunning nog niet is afgegeven, was de winst voor de Bosschenaren 76-84.

Een winst die nooit echt in gevaar kwam. New Heroes ging voortvarend van start. Nog voordat iedereen de nieuwe spelers van New Heroes bij naam kon noemen stonden de Belgen al met 7-17 achter. Die voorsprong  van 10 punten konden de mannen van coach Poropat de hele wedstrijd vast houden. Soms liep New Heroes wat verder uit. De grootste voorsprong bedroeg 19 punten bij een stand van 41-60. Okapi wist de marge steeds weer tot 10 te beperken.

De eerste helft speelde New Heroes outside. In het eerste kwart waren maar liefs 8 van de 9 driepuntspogingen van Bossche kant raak (89%). In het tweede kwart waren dat er toch nog 4 van de 9 (44%). Een opvallende rol was weggelegd voor Keshun Sherrill. De kleinste speler van het veld bleek de grootste scoorder van allemaal te zijn met in totaal 23 punten. Hij scoorde in de eerste helft drie driepunters en groeide uit tot de speler van de wedstijd. Bij de driepunters  moest hij Mike Miklusak  voor zich dulden. Die liet er namelijk 4 aantekenen en hat in totaal 14 punten. Ook Kees Akerboom met twee en Maarten Bouknecht, Stefan Wessels en Pim de vries wisten in de eerste helft het netje van achter de driepuntslijn te vinden.

In de tweede helft kon er niet één driepunter voor New Heroes meer worden bijgeschreven. Dit kwam omdat New Heroes veel meer inside ging spelen. De lange mannen zoals Nick Oudendag werden vaker in stelling gebracht. In het begin van de tweede helft wekte dat wat irritaties op bij de lange mannen. Nick Oudendag en Bill Amis dreigde het aan de stok te krijgen met elkaar wat resulteerde in een dubbelfout voor beide heren. De eerst volgende aanval werd de strijd in een wedstrijd door Nick beslecht. Door snel om Amis heen te draaien langs de baseline en vervolgens 37-52 op het bord te dunken werden de verhoudingen onder de bucket duidelijk. Nick was met 12 rebounds de beste op het veld gevolgd, door Pim de Vries en Kevin Bleeker met ieder 5. Stefan Wessels kon er nog 4 van het bord halen een aantal waarmee bij Okapi Bill Amisd de toprebounder van zijn ploeg werd. Onder de borden werd de wedstrijd met 23 om 35 rebounds in Bosch voordeel beslecht.

De meegereisde Bossche fans gingen dik tevreden weer naar huis. New Heroes liet zien een ploeg met veel potentie voor een heel mooi seizoen te zijn.

Team1234T
Okapi Aalstars1618162676