Interview met onze floorleader, Anthony Marshall

Anthony Marshall is tot nu toe de nieuwste speler in het team van New Heroes. Hij zal als point guard het team gaan versterken. Een dag na zijn aankomst in Nederland spraken the Titans met hem.

Hoe ben je in contact gekomen met New Heroes?
Mijn agent heeft contact gehad met de coach van Den Bosch. We hebben overleg gehad en we kwamen er achter dat het voor beide partijen voordeel zou opleveren wanneer ik in Den Bosch zou gaan spelen. Den Bosch is een mooie club met een prima coach en goede medespelers.

Je hebt hiervoor in België gespeeld?
Ja dat klopt, bij Aalst en in Leuven. Daar heb ik in de voorbereiding op het seizoen nog tegen Den Bosch gespeeld. Ik heb twee jaar in België gespeeld. In Aalst heb ik tijdens een wedstrijd een blessure opgelopen waar ik later in Leuven nog steeds last van had. Ik ben daarom aan mijn knie geopereerd en heb in Leuven weinig kunnen spelen. Na een half jaar revalidatie in Amerika, onder leiding van mijn trainer, ben ik nu weer helemaal fit. Ik ben ook voor 100% goedgekeurd en kan deze blessure helemaal achter me laten.

Ik ben ook voor 100% goedgekeurd en kan deze blessure helemaal achter me laten.

Is de blessure nog van invloed op jouw spel?
Nee ik doe gewoon mijn ding. Ik denk niet eens aan de blessure, ik heb helemaal nergens last van.

Waar heb je voordat je in België speelde nog meer gespeeld?
Ik heb op college gespeeld in Las Vegas, bij UNLV (University of Nevada). Ik ben als een rookie in de Oekraïne begonnen en via Israël ben ik in België, eerst bij Aalst en daarna bij Leuven uitgekomen.

Je bent nu een dag in Nederland, wat is jouw eerste impressie van de club?
Dat klopt ik woon nu in Vlijmen. New Heroes is een mooie club met een hele goede coach en goede spelers. Ik hou er van dat er een echte winnaars mentaliteit heerst. Het zijn allemaal hardwerkende spelers die voor de winst gaan.

Ik hou er van dat er een

echte winnaars mentaliteit heerst

Heb je de andere spelers al ontmoet?
Ja gisteren en vandaag, dat was erg leuk, we konden het goed vinden met elkaar. Ik weet nog niet wanneer de eerste gezamenlijke training zal zijn. Ik zit te wachten op de oproep van de coach.

Wat heb je van Den Bosch kunnen zien?
Ik heb een rondje door het centrum kunnen lopen. Het is een erg mooie stad met leuke mensen, mooie winkels en heel veel lekker eten.

Wat is jouw hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?
Dat heb ik eigenlijk nog niet. Ik wil steeds beter worden en kampioenschappen winnen dan komen die hoogtepunten vanzelf wel.

Ik wil steeds beter worden en kampioenschappen winnen

Wat is jouw basketball droom?
Ik wil de beste speler op het veld worden, veel kampioenschappen winnen en daar hard voor trainen en werken.

De meeste die ik die vraag stel geven “in de NBA spelen” als antwoord.
Natuurlijk is dat ook mijn ultieme droom maar dat is voor de langere termijn. Ik kijk liever naar het hier en nu en hoe ik steeds beter kan worden.

Wat voor spel kunnen we van jou verwachten?
Ik kan van alles. Ik ben een leider op het veld, kan goed dribbelen en passen. Ik geef graag assists en probeer mijn teamgenoten beter te laten spelen. Ik ben echt allround en speel altijd om te winnen.

Kom allemaal naar de Maaspoort

en laat je horen.

Wat zou je nog tegen de fans van New Heroes willen zeggen?
Het is voor mij een eer om voor jullie te mogen spelen. Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten. Kom allemaal naar de Maaspoort en laat je horen. Ik kijk uit naar het komende seizoen.