Connect with us

New Heroes

Shivek wil coach New Heroes worden

Shivek_Arik2Volgens een artikel van Leon Kersten zou Arik Shivek laten uitlekken dat hij wel aan de slag wil in Den Bosch als hoofdcoach. Even leek het bericht ontzenuwd omdat hij net een contract getekend heeft bij Maccabi Fox Tel Aviv. Echter dit contract is getekend voor de duur van de Play 0ffs. Dat zou de 61 jarig coach de kans geven om toch op tijd bij New Heroes voor het seizoen 2017/2018 aan de slag te gaan.

Afgelopen seizoen coachte Shivek Hapoel Eilat. Zij wonnen de kampioenstitel en speelde in de bekerfinale Shivek won de titel `All-Israeli League Coach of the Year`.
Shivek coachte het Israëlische nationale mannenteam tussen 2010 en 2013. Het nationale Israëlische U21 team coachte hij in 2005.
Naast Amsterdam waarmee hij drie keer kampioen is geworden was Shivek in Euopa ook coach van het Belgische Belfius Mons Hainaut, en de Antwerp Giants.
Op zichzelf komt dit bericht op een vreemd moment. Sander van der Holst is nu de hoofdcoach van de Bossche formatie en zijn contract loopt nog een jaar door.


In de zomerperiode is er minder tot geen basketballnieuws. De spelers zijn terug naar huis en het lijkt er op dat de hele basketballwereld massaal op vakantie is. Toch wordt en achter gesloten deuren heel hard gewerkt voor het seizoen 2017-2018. Er wordt druk onderhandeld, teamsamenstelling worden gesmeed, contractbesprekingen gevoerd, plannen gemaakt enz.
Een uitgelezen tijd voor geruchten en speculaties maar ook nieuwtjes die achteraf toch waar blijken te zijn. Wij willen u deze informatie over New Heroes u niet onthouden en publiceren deze nieuwtjes in de rubriek “transfer talk”. Zoals het gaat met geruchten, de kans dat het in werkelijkheid net wat anders zit blijft. We kunnen onze bronnen veelal niet prijs geven maar zullen de berichten zoveel mogelijk verifiëren en op waarheid toetsen.

basketbalbingoklein