Shooters trekken na spannend slot net aan het kortste eind.

In het Rotterdams Topsport centrum zag de groep afgereisde Shooters fans Vincent Nguyen geblesseerd op de bank zitten.  Kees Akerboom  deed mee aan de warming-up maar tijdens de wedstrijd kon hij niet worden ingezet. Antwan Scott nam wederom plaats op de tribune. Kortom de Shooters moesten ook deze wedstrijd met een kleine rotatie en veel jeugd de klus zien te klaren.

Het beloofde een spannende strijd te worden in Rotterdam en dat werd het ook.  De Shooters gingen flitsend uit de startblokken. Maarten Bouwknecht had in de eerste anderhalve minuut met een rake driepunter, een steal en een prachtige assist op Valentijn Lietmeijer een opvallende rol daarin. Langzaam maar zeker kwam Rotterdam langszij waarna de Shooters het eerste kwart afsloten met een kleine achterstand (24-20).

De hele wedstrijd keken de Shooters tegen een kleine achterstand aan. Iedere keer wanneer Rotterdam dreigde uit te lopen knokten de Shooters zich weer terug in de wedstrijd.

maarten

Spannend vierde kwart

Na een ruststand van 43 – 36 werd het derde kwart afgesloten met 56-51. Met nog 4.34 te gaan in het vierde kwart kwamen de Shooters door een score van Stefan Wessels met bonus voor het eerst op voorsprong (58 – 60) Daarna werd het steeds stuivertjes wisselen, namen de coaches hun maximaal aantal time-outs en steeg de spanning tot het kookpunt. Met nog 26 seconden te gaan was de achterstand voor de Shooters minimaal (70 – 69). De laatste seconden viel het dubbeltje voor de Shooters helaas de verkeerde kant op. Het harde werken werd andermaal niet beloond. Rotterdam won met 74-71

Rotterdam heeft zijn overwinning op de Shooters voor het grootste deel te danken aan de met scherp schieten van Anthion Bell. Hij zou de wedstrijd eindigen met 30 punten en 10 rebounds.