Connect with us

New Heroes

Sander van der Holst nieuwe coach

Shoeters.nlNieuwe hoofdcoach in Den Bosch
Sander van der Holst is de nieuwe hoofdcoach van Den Bosch. De oud-international en coach heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Bekende van de club
De oud speler is geen onbekende van de hoofdmacht in Den Bosch. Als speler was hij 12 jaar actief in de Nederlandse Eredivisie. Tijdens zijn carrière won hij o.a.vier landstitels en de Beker. In 2006 maakte hij deel uit van het eerste team van Den Bosch. Als aanvoerder en guard veroverde hij samen met zijn teamgenoten de landstitel voor de club.

Sinds 2010 is hij verantwoordelijk voor de Basketball Academy. In 2013 ging hij tevens als assistent coach voor oud teamgenoot Sam Jones aan de slag. Samen met Jones won Van der Holst de landstitel, de Super Cup en overwinterden zij in de Europa Cup.

Jeugd
De afgelopen seizoenen heeft Van der Holst zich gefocust op de ontwikkeling van talenten van de Basketball Academy. Als hoofd opleidingen zorgde hij voor een sterke basis voor de toekomst. Van der Holst: “Jonge spelers zijn cruciaal voor de groei van het Nederlands basketbal, het is belangrijk hen goed op te leiden en te begeleiden in hun ontwikkeling. ”

“Gezien de ambitie een team te hebben met een sterk Nederlands karakter, waar jeugd de kans krijgt, past Sander van der Holst als hoofdcoach bij het eerste team.” aldus Jan Willem Scheffers, bestuurslid basketbalclub Den Bosch. “Hij heeft coachings ervaring, een winnaars mentaliteit, kent de club door en door en heeft met veel spelers samengewerkt.”

Van der Holst: “Ik ben blij dat de club basketbal in Den Bosch heeft weten te behouden en kijk er naar uit aan de slag te gaan met de spelersgroep”.

Nog meer nieuws
Houd de site in de gaten. Deze week worden de eerste spelers bekend gemaakt.